2024. 05. 19.
Ivó, Milán
  Írjon nekünk

Egyedi mez érkezett a Futball Házba

Egyedi mez érkezett a Futball Házba
írta: tkon  |  2022. 10. 09., 20:29

Szurkoló vett felszerelést a csapatnak, a KAC hőskorában történhetett hasonló..

A 2004-es Honvéd-Fradi kupadöntőn viselt fekete Kispest mez érkezett a Futball Házba. A mez különlegessége, hogy kifejezetten erre az egy meccsre készült és egy szurkoló ajándékozta a felszerelést a csapatnak. 


Út a kupadöntőig: A 2003-as kiesés csak a jéghegy csúcsa volt. A Kispest-Honvéd FC kft. csődbe ment, ezzel odaveszett a név, a címer, ami az elsőosztályú tagság elveszítése mellett még külön fájdalmat okozott a szurkolóknak. Dúró József távozott a szakmai vezetésből, az új vezetőedző Gálhidi György lett, a csapat pedig teljesen kicserélődött, szinte ismeretlen játékosokkal indultunk neki az NB1/B-nek. Az ujjak közé tartozott többek között Bábik Tibor, Vén Gábor, Dobos Attila, Budovinszky Krisztián, Keller József, Horváth Péter. Elment a klubtól a Bárányos-Torghelle-Hercegfalvi trió, maradt viszont a külföldről és belföldről egyaránt csábított Vadócz. A sokkból aztán hamar magára talált a csapat és a szurkolók is, Gálhidi György irányításával rajt-cél győzelemmel megnyertük a másodosztályt, a szezon koronázásaként pedig bejutottunk a kupadöntőbe.


2004 áprilisában, a sikeresen megvívott kupaelődöntő - a ZTE búcsúztatása- után történt, hogy  „Mihály” megkereste a klubvezetést az ötletével: ajándékozhatna egy egyedi mezt saját pénzén a csapatnak erre a meccsre? Mivel anyagiakban nem dúskált a klub, így az ügyvezető nagy örömmel mondott igent. A Diadora mez gyorsan gyártásra került, rendben megérkezett, sőt az utolsó pillanatokban még szponzor név is került rá, a Tabac Sport parfüm márka.


A kupadöntőt bizakodva vártuk Kispesten. Csapatunk jó formában volt azokban a hetekben, míg a Fradi gyengélkedett a bajnokságban. A mieink a Szegednek, Dabasnak 5-5 gólt, a Bodajknak 3 gólt rúgtak az NB1/B-ben. A Fradi három vereséggel érkezett a kupadöntőre, közte egy sima négyessel, melyet a Siófoktól kaptak az Üllői úton.
A kupadöntő aztán nem így alakult, mint a felvezetés, a mérkőzésre nagyon összeszedte magát a Ferencváros, ezüstérmesek lettünk.  

Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1 (1-0)

Puskás stadion, 5.000 néző, vezette: Hanacsek (Kovács P. Gyarmati I T.)

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Botis (Gyepes 87.), Kiss Gy. (Szkukalek 41., Sowunmi 83.) – Rósa, Lipcsei, Kapic, Leandro – Tököli, Gera

Bp. Honvéd: Molnár L. – Bábik, Vámosi, Budovinszky, Takács Z. – Dobos (Bonchis 37.), Vadócz, Horky, Vén (Hamar 56.) – Drobnjak (Borgulya 67.), Horváth P.

Gól: Tököli (36.), Gera (68.), Sowunmi (86.) illetve Bábik (73.)


A mez tulajdonosára Schafranek Ádámra csak a legvérmesebb szurkolóink emlékezhetnek, 2004 elején érkezett a Haladástól, tavasszal volt a Honvéd játékosa az NB1/B-ben. A kupadöntőn nem lépett pályára, a szezon végén elhagyta Kispestet.

Köszönjük a lelátón „Mihály” néven ismert szurkolónknak (Márton Tamás) a szervezést, Budovinszky Krisztiánnak a szállítást és Schafranek Ádámnak a mezt és nadrágot.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a 1909.hu-t a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 07., 15:35
Nem reméltük, hogy megtaláljuk a klub első NB1-es érmét, az 1920-as ezüstöt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 01. 23., 23:10
Az egyik legkorábbi ismert mozgókép felvételünk a kispesti pályáról. Sajnos, a részlet tényleg részlet, annyira rövid, és a képen is inkább Schlossert mutatja a kamera, mintsem a stadiont.
2023. 12. 20., 14:34
A karácsonyi termékek és a 2024-es naptár után különleges darabbal bővül ajándékboltunk kínálata, ugyanis mostantól nemcsak a Kispesti Futball Házban, a Honvéd Shopban és online is elérhető a Piros-fekete Krónika.

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK