2024. 06. 23.
Zoltán
  Írjon nekünk

Mihály-napi búcsú, minecraft graffiti, Szeged

Mihály-napi búcsú, minecraft graffiti, Szeged
írta: tkon  |  2023. 10. 03., 23:55
Mihály-napi búcsú, minecraft graffiti, Szeged

Pörgős hétvégén van túl a KLTE

Szombaton volt a KMO Mihály-napi búcsú rendezvénye, melynek helyszíne a Templom tér és a Fő utca Futball Ház előtti része. Mivel ez a kerületi program a múzeum előtt zajlik, nem okozott problémát becsatlakoznunk. 10 és 19 óra között folyamatosan érkeztek a látogatók a Futball Házba, köztük sok kerületi család, akik most jártak itt először. Mindenki nagyon érdeklődő volt, még akik nem a Kispestnek szurkolnak, azok is. Mindenestre többen jelezték, hogy mérkőzésre is szívesen kijönnének. A Múzeumok éjszakájához képest- amelyen szintén részt vettünk- többen jártak a múzeumban.

Vasárnap délelőtt befejeztük a Puskás iskola számára a minecraft témájú graffitit, mely az Ady Endre út felől jól látható. Rögtön hétfőn egy díjátadó ünnepség zajlott az iskolaudvaron, ekkor találkoztak először a gyerekek a festéssel. Ezt láthatjátok a mellékelt képen. Úgy hallottuk, nagy tetszést aratott az új graffiti. A felület kb. 12 méter széles és 3 méter magas. Elkövetők: Kimmel Zsolt, Kincses István, Koncsik Tibor. És miért minecraft? Azért választottuk ezt a témát, mert a gyerekek között ez az egyik legnépszerűbb számítógépes játék. A játék szereplőit öltöztettük kispesti színekbe.

Vasárnap délután vonattal Szeged felé vettük az irányt, ahol bajnokit játszott a Kispest. Sűrű lett a sorsolás, egy hét alatt ez volt a harmadik meccsünk. Soroksáron döntetlen, Budafokkal döntetlen..Mivel a feljutáshoz az egy pontok nem érnek semmit, nagyon bíztunk a három pont megszerzésében. Tanulságos zakó lett. 10 forduló NB2 után elmondhatjuk, hogy az első osztályhoz már kisebb csoda kell. Nekünk nagyot kellene javulni, (azaz: 1-2 helyzetet illene berúgni és az utolsó 10 percben is koncentrálni, miért lehetetlen ez?) A 10 ponttal előttünk állóknak nagyot kellene zuhanni. Boncolgathatnánk oldalakon keresztül, hogy rutintalan játékosok, keveset mutató új igazolások, rutintalan edző, pénztelenség, stb.. Mert tényleg ezek a legnagyobb gondok. De arra a jelenségre, hogy jóformán minden meccsen a bírókat is meg kell említeni, arra nem számítottunk. Van var-nincs var, tök mindegy.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a 1909.hu-t a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 07., 15:35
Nem reméltük, hogy megtaláljuk a klub első NB1-es érmét, az 1920-as ezüstöt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 01. 23., 23:10
Az egyik legkorábbi ismert mozgókép felvételünk a kispesti pályáról. Sajnos, a részlet tényleg részlet, annyira rövid, és a képen is inkább Schlossert mutatja a kamera, mintsem a stadiont.
2023. 12. 20., 14:34
A karácsonyi termékek és a 2024-es naptár után különleges darabbal bővül ajándékboltunk kínálata, ugyanis mostantól nemcsak a Kispesti Futball Házban, a Honvéd Shopban és online is elérhető a Piros-fekete Krónika.

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK