2024. 07. 16. kedd
Valter
  Írjon nekünk

Újpesten jártunk

Újpesten jártunk
Blog  |  2023. 02. 02., 12:16
Újpesten jártunk

Elkezdődött a tavaszi szezon.

Hosszú volt ez a szünet, nem szoktunk hozzá ekkora kihagyáshoz. November elején a Ferencváros elleni derbivel zártuk a nem túlságosan dicsőséges 2022-es bajnoki esztendőt, hogy aztán 2023-at egy másik fővárosi rivális, az Újpest otthonában indítsuk január legvégén.

 

Jelentős változások a klubházban

 

Meleg, sokszor talán tavaszias időjárás jellemezte az elmúlt hónapokat. Akár kellemes is lehetett volna, ha mindez nem decemberben történik. A tél az legyen tél, hófehér Karácsonnyal és kissé fagyoskodós, didergős szilveszteri estével. Valamint a várakozással, de nem feltétlenül az ajándékokra gondol ilyenkor egy futballszurkoló. A klubnál jelentős változások zajlottak, a régóta várt rendrakás végre megtörtént. Úgy tűnik azonban, nem csak tehetségtelen vezetők és légiósok, de egy nagyobb összeg is lapátra került a klubházban az elmúlt években. Ennek pedig az lett a vége, hogy hosszú évek, évtizedek után először elmondhattuk, nem igazolt a Kispest senkit. Nem volt rá anyagi forrás. Benczenleitner Barnabás győri kölcsönből tért vissza anyaegyesületéhez, és slussz passz. Hol vannak már azok az idők, amikor tucatnyi, a világ minden tájáról ideutaztatott játékoson, és persze rajtunk röhöghetett a fél ország!

 

Nagy volt a várakozás

 

Talán nem is baj, hogy nem kell féltucatnyi új játékost összeszoktatni, amire meccsek mehetnek el, mondogattuk egymásnak a Kispesti Futball Házban csütörtök délután. Jegyárusítás volt, a szurkolók pedig jöttek a belépőkért. Nem túl olcsó, 3000 Ft a vendégszektorba elővételben, a helyszínen azonban már 4500 jónak nem nevezhető magyar pénzt kellett leszurkolnia annak, aki lemaradt. Az energiadrágulás nem csak a klubokat, de az egész országot jelentős kihívások elé állítja. Ennek ellenére szépen fogytak a belépők, az Újpest-Kispest napjára pedig már bőven hatszáz fölött volt az eladott tikettek száma Dél-Pesten. A vasárnap délelőtt nem az a kocsmázós idősáv, ráadásul erre a hétvégére az igazi tél is beköszönt, ennek ellenére szépen gyűlt Kispest népe az Aranyoroszlán tövébe. Hiányzott már a meccs, hiányzott a hangulat, hiányzott a városon keresztül buszozni. Oké, ez utóbbi talán mégsem, de meglepően gyorsan abszolválták a külön buszok a XIX. és a IV. kerület közötti távolságot.

 

Nem lett jobb a helyzetünk

 

Az már a január folyamán látható volt, hogy bár a tél enyhe volt, a tavasz nagyon is kemény lesz számunkra. Miközben még mindig vannak olyan légiósok a csapatban, akik teljesítményükkel erre a jelenlétre nem szolgáltak rá, addig több fiatal játékosunk is élete lehetősége előtt állhat a kialakult anyagi helyzetnek köszönhetően. A vendégszektor szépen telítődött, valaki azonban hiányzott, és többet nem is szurkolhat már velünk. Indire egy kiírással és vastapssal emlékezett a tábor. Egy négy soros üzenetet a hazaiaknak címezve is felemelt a vendégszektor népe, persze lehet, hogy azt is a lilák csinálták először. Meg kell jegyezni, hogy az újpestiek is jó létszámban voltak, így egészen kiváló hangulatban telt a kiesési rangadó. Ami a pályát illeti, az első félidőben, ha nem is szegeztük a kapujuk elé az Újpestet, nem sok teret engedtünk nekik a támadásépítésre. Egy tizenegyessel megérdemelten szereztük meg az oly fontos vezetést. Fájdalom, a második félidőre ismét teljesen szétestünk, viszonylag rövid idő alatt fordítottak a hazaiak. Klafuric érdemben nem tudott belenyúlni a találkozó alakulásába a cserékkel, így az első tavaszi forduló után roppant nehéz helyzetbe kerültünk.

 

A folytatás sem lesz könnyű

 

Hazai pályán több száz (ezer?) iskolás előtt fogadhatjuk a Kisvárdát, akiket ősszel sikerült nagy meglepetésre idegenben legyőzni. A zártkapus büntetés miatt csak gyerekek láthatják a Várda elleni meccset. A Vasas ellen idegenben kupameccs is vár ránk, ezután Kecskemétre utazunk, majd hazai pályán a Debrecen következik, végül Mezőkövesden zárjuk le a februári etapot. Sok van még hátra a bajnokságból, de talán nem leszek túl merész, ha azt mondom, illetve írom, hogy ebben a hónapban nagyjából beárazhatjuk, mire számíthatunk a bajnokság végén. Egy biztos, a szurkolásra hatalmas szükség lesz. Minden másra ráérünk azután.

 

Aldo

Ha tetszett a cikk, kövesse
a 1909.hu-t a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 07., 15:35
Nem reméltük, hogy megtaláljuk a klub első NB1-es érmét, az 1920-as ezüstöt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 01. 23., 23:10
Az egyik legkorábbi ismert mozgókép felvételünk a kispesti pályáról. Sajnos, a részlet tényleg részlet, annyira rövid, és a képen is inkább Schlossert mutatja a kamera, mintsem a stadiont.
2023. 12. 20., 14:34
A karácsonyi termékek és a 2024-es naptár után különleges darabbal bővül ajándékboltunk kínálata, ugyanis mostantól nemcsak a Kispesti Futball Házban, a Honvéd Shopban és online is elérhető a Piros-fekete Krónika.

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK