2023. 09. 28. csütörtök
Vencel
  Írjon nekünk

Változott a KLTE elnöksége

Változott a KLTE elnöksége
1909.hu  |  2022. 06. 20., 23:38

2022.06.16-án 18:30-kor tartotta a Kispesti Futball Házban éves közgyűlését a KLTE. Az idei közgyűlés is nyilvános volt és idén tisztségviselő választás is egyben. Rövid összefoglaló.

18:00 órára nem jelent meg a szurkolói egyesület tagságának fele, ezért 18:30-ra újra ki kellett írni a közgyűlést, ami így már határozatképes volt. A jelenlét ív aláírása és jegyzőkönyvvezető választás után elhangzottak a napirendi pontok: 1. pénzügyi beszámoló. 2. szakmai beszámoló és alapszabály módosítás. 3. tisztségviselő választás. 4. kérdezési lehetőség.

A pénzügyi beszámoló során elhangzottak, hogy az egyesület legfőbb bevételei a tagsági díjak, az adó 1 százalék, és a pályázatokból befolyó összegek. Az adó egyszázalékok összege évről-évre növekszik, amiből arra lehet következtetni, hogy a szurkolók elégedettek az egyesület tevékenységével. A kiadási oldalon a vidéki mérkőzésekre indított buszok, a KLTE nyomdaköltségei, a Futball Ház fejlesztése, relikviák beszerzései a legnagyobb tételek.

A szakmai beszámolóban Koncsik Tibor elnök kijelentette, hogy a KLTE nagy figyelmet szentel a közösség építésre és a hagyományőrzésre. A Futball Ház működtetése, fejlesztése, a szurkolói buszok szervezése, a karitatív tevékenységek, együttműködés a klubbal, kerületi intézményekkel, a KLTE saját brandjének megfelelő ajándéktárgyak tervezése, legyártása az egyesület legfőbb feladatai. A közgyűlés résztvevőinek elmondta, hogy a jelen is aktív. A Futball Ház saját standdal jelen volt a kétnapos Kispesti Városünnepen. A következő napokban az újonnan vásárolt vitrineket be kell rendezni, ugyanis folyamatosan focitáborosok érkeznek a Futball Házba és a Kispesti Önkormányzat dolgozói is látogatást fognak tenni; régi graffitiket kell majd felújítani a kerületben, illetve új graffitik is fognak készülni Wekerlén. A klub első válogatott játékosának, Varga Péter síremlékét augusztus 3-án szeretné átadni a KLTE. Június 25-én a múzeumok éjszakáján részt vesz a Futball Ház, először a múzeum történetében, az elnök kiemelte, hogy erre mindenkit szeretettel várnak.

 A KLTE alapszabályának módosítása.
1. Az egyesület elnökségének összetétele 9 főről, 7 főre csökkenjen.
2. Az éves tagdíj csökkentése 6000 forintra, a nyugdíjas, diák éves tagdíj csökkentése 3000 forintra.
3. A tisztségviselők választása titkos szavazás helyett nyílt szavazás által.
Mindhárom pontot egyhangúan megszavazta a közgyűlés.

Harmadik napirendi pont a tisztségviselők választása volt, mivel 2017 után eltelt öt év, a mandátumok lejártak. Az elnökség úgy értékelte az eltelt időszakot, hogy az egyesület a céljait eléri, megfelelően működik, jelentősebb személyi változások az elnökségben nem indokoltak. A tagság felől sem érkezett kérés, vagy javaslat az elnökség összeállítására. 
Az alelnöki poszton történt változás, a klub krónikása, a KLTE alapítótagja Kaszás Kálmán lett az alelnök. Az eddigi alelnök Connerth Gábor elnökségi tagként ugyanúgy segíti a KLTE munkáját, mint korábban. Új tag az elnökségben Szopcsák Attila; Koncsik Tibor második elnöki ciklusát kezdi meg az egyesületben. Az elnökség minden tagja egyhangúan lett megválasztva és a jelöltek elfogadták a jelöléseket.

 Negyedik napirendi pontként szerepelt a tagok kérdései az elnökség felé. Néhány érdekesebb kérdés:
-Nagy Gergő és Baráth Botond elhagyja a klubot, milyen búcsúztató lesz?
Ezt a Kanyar fogja szervezni, a Futball Ház ehhez kicsi, nemsokára lesz információ a helyről és időpontról.
-A KLTE kommunikációjával kapcsolatban érkezett kérdés, egész pontosan az adó egyszázalék felhívással kapcsolatban, hogy nem volt megtalálható.
A KLTE hivatalos csatornáin, az 1909.hu-n, illetve a Kispesti Futball Ház facebook oldalon, de a szervezett szurkolók által hivatalosnak tekintett facebook csoportban, a Kispest-Honvéd Football Club- Szurkolói Csoportban is volt erről információ. A jövőre tekintettel a KLTE tagoknak figyelmeztető email is lesz küldve.
-Kérésként merült felt, hogy a játékosoknak legyen program lehetőség a Futball Ház.
Ezt természetesen a KLTE is mindig így gondolta, de a covid miatt nehezen volt kivitelezhető. 

 

A KLTE elnöksége:

Elnök: Koncsik Tibor.
Alelnök: Kaszás Kálmán.

Elnökségi tagok: Connerth Gábor, Éless Dénes, Gyimesi László, Kimmel Zsolt, Szopcsák Attila.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a 1909.hu-t a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 01. 31., 18:36
Danilo szerezte az első gólt a Kispest-Kisvárda párosítás történetében, honfitársa, Felipe volt a Várda kapusa.
2023. 01. 31., 10:09
A tavalyi év fontosabb eseményei az egyesület életében.
2022. 07. 18., 18:54
Mexikói napokat tartottunk a Futball Házban; egyszerre érkeztek tárgyak az 1968-as Olimpiával és az 1986-os Foci VB-vel kapcsolatban.
2022. 06. 20., 23:38
2022.06.16-án 18:30-kor tartotta a Kispesti Futball Házban éves közgyűlését a KLTE. Az idei közgyűlés is nyilvános volt és idén tisztségviselő választás is egyben. Rövid összefoglaló.
2021. 06. 13., 11:17
A Covid miatt egy év csúszással vehette át egykori labdarúgónk Kozma Mihály (Tápé 1949.09.01) a "Kispestért" díjat.
2021. 06. 11., 22:11
Végéhez közeledik a járvány, érkeznek a csoportok. Hevesi és ócsai gyerekek után a kispesti Gábor Áron suli 4.b osztálya látogatta meg a Futball Házat.
2020. 08. 18., 15:19
Kispest & Honvéd. 1949 szeptemberében piros-fekete színekkel Kispest város csapata kezdte meg a bajnokságot. 1950 júniusában piros-fehér színekkel Budapest XIX. kerülete ünnepelte a bajnoki címet.
2020. 08. 21., 15:30
Lehet meglepő, de a legelső címerünkről szinte semmi biztosat nem tudunk. Az alapszabály pecsétként egy diszkoszt tartó alakot említ, de címert nem.
2021. 02. 26., 10:41
Ma megérkezett a nyomdából Kaszás Kálmán történelmi sorozatának újabb fejezete, a Piros-fekete Krónika IV.

  Legfrissebbek most

Nem reméltük, hogy megtaláljuk a klub első NB1-es érmét, az 1920-as ezüstöt.

  NÉPSZERŰ HÍREK