2024. 06. 23.
Zoltán
  Írjon nekünk

Egervári Sándor a védnök, Pisont István az elhivatott támogató

Egervári Sándor a védnök, Pisont István az elhivatott támogató
írta: tkon  |  2023. 07. 05., 15:56

Régi Honvéd játékosok szívükön viselik a falusi focit, UEFA elismerést kapott a program.

A fénykép hétvégén készült a Borsod megyei Alsóbereckiben. A Nemzeti sport „Hátsó füves futballmentő túra” aktuális állomásán a program védnöke Egervári Sándor és a túrák elhivatott támogatója Pisont István az MLSZ szóvivőjével, Sípos Jenővel állt össze egy fotóra. És ha már így összejöttek, büszkén mutatják mindenkinek az UEFA 2022–2023-as grassroots-díjának ezüst fokozatát, melyet társadalmi kezdeményezés kategóriában kaptak.

A „futballmentő túra” program egyik lényege, hogy a kis falvakban megszűnt futballéletet megpróbálják újraindítani. Ehhez szükség van egy túrázó csapatra, mely járja a térséget és gálamérkőzést játszik a napi szinten már nem létező helyi csapattal. A többit a házigazdákra bízzák; vannak falvak, ahol újra alakult a focicsapat. A túrázó csapat a Zempléni Főnix nevet viseli és rendszeresen pályára lép benne Pisont István.

Pisont István egy kis faluból, Gádorosról származik, ha valaki, akkor ő átérzi a helyi csapat fontosságát. És ha hozzávesszük, hogy a zempléni kis falvakban jelentős roma közösségek vannak, akkor érthető Trezi elhivatottsága, ugyanis ő mindig szívén viselte a roma futball fejlesztését.

Egervári Sándor pedig az öt évvel ezelőtti sztrókja után aktívabb és nagy örömmel fogadta el a felkérést a program védnökségére.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a 1909.hu-t a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 07., 15:35
Nem reméltük, hogy megtaláljuk a klub első NB1-es érmét, az 1920-as ezüstöt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 01. 23., 23:10
Az egyik legkorábbi ismert mozgókép felvételünk a kispesti pályáról. Sajnos, a részlet tényleg részlet, annyira rövid, és a képen is inkább Schlossert mutatja a kamera, mintsem a stadiont.
2023. 12. 20., 14:34
A karácsonyi termékek és a 2024-es naptár után különleges darabbal bővül ajándékboltunk kínálata, ugyanis mostantól nemcsak a Kispesti Futball Házban, a Honvéd Shopban és online is elérhető a Piros-fekete Krónika.

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK