2024. 05. 19.
Ivó, Milán
  Írjon nekünk

KLTE 2022

KLTE 2022
írta: tkon  |  2023. 01. 31., 10:09
KLTE 2022

A tavalyi év fontosabb eseményei az egyesület életében.

Nagyon köszönjük, hogy támogattatok minket az elmúlt évben: ki a tagsági díjjal, ki egyéb segítséggel. Idén ugyanígy számítunk Rátok!

-A Futball Ház üzemeltetése, fejlesztése, hagyományőrzés.
Néhány érdekesebb relikvia, amiket tavaly kaptunk, vásároltunk: 1996-os kupaarany, 2004-es kupadöntő egyedi mez, Kispesti közép kitűző a harmincas évekből, 1999-es Umbro mez, dokumentumok, levelezések 1928-ból,  II. Leo jelmeze. Számtalan fénykép, porcelán tárgy, emlékérem, könyv. KAC egyéb szakosztályok tárgyai: Tenisz kitűző, autós plakett, érme. A múzeumba 2 új vitrin érkezett; több vitrin led világítást kapott, az üvegajtós nagy vitrinek üvegfelületeit biztonsági okokból lecseréltük plexire. A gyűjtőmunka mellett jelentős kutatómunka zajlik, folyamatosan dolgozzuk fel a rendelkezésre álló dokumentumokat, fényképeket. Tavaly a Krónika 5. része jelent meg, idén is lesznek könyvkiadásaink.
Néhány látogatócsoport 2022-ből: Pisont István, Kovács Kálmán, Vatai Attila is segített a látogató csoportok szervezésében, sok utánpótlás labdarúgó járt a múzeumban. Gutáról, Felvidékről érkezett az első határon túli gyerekcsoport; a kispesti Semmelweis szakközép most volt először; Bolyai suli, Kispesti kézisek visszajárnak. Itt jegyeznénk meg, ha kapcsolatban vagytok sulikkal, intézményekkel, cégekkel stb., akkor segítsetek a látogatói csoportok szervezését.

-Részvétel a kerületi életben.
Városünnepen, Wekerlei napokon, Mihály napi búcsún standdal voltunk jelen. Új nagyméretű graffitit készítettünk a Kós suli udvarán. Múzeumok éjszakáján először vettünk részt.

-Együttműködés a klubbal.
Csütörtöki jegyárusítás folyamatos biztosítása; játékosok, edzők látogatása a múzeumban; állandó forgatási helyszín vagyunk.

-2022-ben kiadott KLTE ajándéktárgyak.
"Legendát nem lehet venni" sál, Kispest Kids sál, hűtőmágnesekből 5 féle,  Kispest kids bögre, új matricák, meccs zászlók, KLTE kitűző, falinaptár is készült többek között.

-Karitatív jellegű tevékenységek:
Kárpátaljai magyaroknak gyűjtöttünk a Kanyarral. A klub első válogatott játékosának, Varga Péternek nyughelye megújult, új síremléket készíttettünk. A szurkolói emlékmű betűit az UV sugárzás elhalványította, ez is felújításra került. Meccsjegyekkel segítettünk rászorulóknak. A hagyományos koszorúzás során Mindenszentekkor majdnem 70 régi kispesti játékos, vezető sírjára került koszorú.

-Ahova igény volt -néhány meccs kivételével- minden vidéki meccsre indítottunk szurkolói buszt.

-2017 után tisztújító közgyűlésünk is volt 2022-ben.
A KLTE elnöksége:
Elnök: Koncsik Tibor.
Alelnök: Kaszás Kálmán.
Elnökségi tagok: Connerth Gábor, Éless Dénes, Gyimesi László, Kimmel Zsolt, Szopcsák Attila.

KLTE 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a 1909.hu-t a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 07., 15:35
Nem reméltük, hogy megtaláljuk a klub első NB1-es érmét, az 1920-as ezüstöt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 01. 23., 23:10
Az egyik legkorábbi ismert mozgókép felvételünk a kispesti pályáról. Sajnos, a részlet tényleg részlet, annyira rövid, és a képen is inkább Schlossert mutatja a kamera, mintsem a stadiont.
2023. 12. 20., 14:34
A karácsonyi termékek és a 2024-es naptár után különleges darabbal bővül ajándékboltunk kínálata, ugyanis mostantól nemcsak a Kispesti Futball Házban, a Honvéd Shopban és online is elérhető a Piros-fekete Krónika.

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK