2024. 05. 19.
Ivó, Milán
  Írjon nekünk

Danilo üzenete

Danilo üzenete
1909.hu  |  2023. 01. 31., 18:36

Danilo szerezte az első gólt a Kispest-Kisvárda párosítás történetében, honfitársa, Felipe volt a Várda kapusa.

A brazil Danilo egyike annak a kevés idegenlégiósnak, akire jó szívvel emlékeznek vissza a Kispest szurkolói. A piros-fekete mezt összesen 110 tétmeccsen magára öltő brazil támadó összesen 40 gólt szerzett, a bajnoki és a kupameccseket figyelembe véve. Az 1909.hu a nemrég visszavonult játékosnak tett fel néhány kérdést.

 

Emlészel még ARRA a gólra?

Persze, hogy emlékszem, a 2018/2019-es szezon második meccse volt. Az első találkozót megnyertük otthon a Haladás ellen, jól felkészültünk a szezonkezdetre. A Kisvárda ellen aztán a tizenegyesnél Felipe állt velem szemben. Brazilok párharca volt ez, ő volt a kedvenc brazíliai klubom, a Corinthians egykori kapusa és bálványa. Sokat láttam tizenegyest védeni, ezért elkezdtem az egyik, majd a másik oldalra mozogni, hogy aztán csak fussak a kispesti szurkolók elé ünnepelni.

 Hogyan emlékszel a Kispesten töltött időszakodra?

 Mindig öröm van bennem, ha a Honvédnál töltött időszakomra gondolok, különleges kötelék fűz engem a kispestiekhez. A 2010 és 2012 közötti időszakban annyira jól ment a játék, hogy végül eladtak Svájcba, majd amikor 2017-ben ismét megkerestek, habozás nélkül mondtam igent a visszatérésre. Láttam az új stadion építésének a kezdetét, az edzőközpontot és megéltem a szurkolók közelségét. Ha egyszer megérted, mit jelent kispestinek lenni, akkor mindent bele fogsz adni ebben a mezben! A jó emlékeket és a gólokat természetesen mindig meg fogom őrizni a Magyarországon töltött évekből.

 Melyiket tartod a legemlékezetesebb meccsednek Kispesten?

 Sok különleges gólt szereztem, de talán a Felcsút ellen 4-3-ra megnyert találkozón lőtt találatomat emelném ki. Egy hónapja sérült voltam, és nagyon készültem, hogy újra játszhassak, akár csak 15-20 percet. A meccs végén Lanza indított el egy támadást, Eppel, Holender és Banó-Szabó vezette végig, utóbbi adta be, én pedig befejeltem. A gól utáni eufóriának több oka is volt, soha nem fogom elfelejteni! Arra is szívesen emlékszek, amikor egyszer a Videoton ellen tudtam duplázni, azzal a két góllal pedig nyertünk is még a klubnál töltött első időszakomban.

 Üzensz valamit a szurkolóknak?

 Szeretném nekik megköszönni azt a szeretetet, amit tőlük kaptam! Maradjanak mindig a játékosok mellett, mert hihetetlen erőt képesek adni egy-egy meccsen a szurkolásukkal, ami a csapatot is előre viszi! Ha mindenki összefog, akkor ez a klub sokkal szebb időszakokat fog megélni, a bajnoki címért és európai kupaindulásért harcolva! Vissza fog kerülni oda, ahova való!

Csak a Kispest, mindörökké!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a 1909.hu-t a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 07., 15:35
Nem reméltük, hogy megtaláljuk a klub első NB1-es érmét, az 1920-as ezüstöt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 01. 23., 23:10
Az egyik legkorábbi ismert mozgókép felvételünk a kispesti pályáról. Sajnos, a részlet tényleg részlet, annyira rövid, és a képen is inkább Schlossert mutatja a kamera, mintsem a stadiont.
2023. 12. 20., 14:34
A karácsonyi termékek és a 2024-es naptár után különleges darabbal bővül ajándékboltunk kínálata, ugyanis mostantól nemcsak a Kispesti Futball Házban, a Honvéd Shopban és online is elérhető a Piros-fekete Krónika.

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK